perjantai 18. joulukuuta 2015

Kolme hienoa kysymystä -haaste
Kaisa Reetta muisti minua haasteella, jossa vastataan kolmeen hienoon ja tärkeään kysymykseen. Tällaiset syvälliset kysymykset tuntuvat usein äkkiseltään vaikeilta, mutta eivät sitä ehkä loppujen lopuksi olekaan. Päätin, että vastaan haasteeseen nopeasti ja annan vastausteni rakentua sellaisiksi
kuin ne ensi ajatuksissani muotoutuvat.

Tässä siis vastaukseni:


Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Olen kaiken aikaa kiitollinen monista asioista: Perheestäni. Ystävistäni. 
Elämästäni. Unelmistani. Siitä, että on olemassa ihmisiä jotka rakastavat minua 
sellaisena kuin olen ja siitä, että saan itsekin rakastaa läheisiäni sellaisina kuin he ovat. Juuri tällä hetkellä olen myös erityisen kiitollinen siitä, että vaikka valkea joulu jäänee haaveeksi ja lauluksi, on kuitenkin juuri tämä ihana jouluhämyn ja -tuikkeen aika.


Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi jos pystyisit?

Ajattelen tästä hyvin samalla tavalla kuin haastajani Kaisa Reetta: en muuttaisi lopulta mitään.  Uskon, että valinnoilla on aina tarkoituksensa ja ajattelen, että ihminen tekee valintansa sillä  tietämyksellä ja olemuksella, joka hänellä kulloisessakin valintatilanteessa on. Elämäni varrella on toki monia hetkiä, joina olisin ehkä voinut toimia toisin, mutta loppujen lopuksi en silti tahtoisi tekemiäni valintoja muuttaa. Samoin on varmasti monia asioita, joita voisin esimerkiksi osata  paremmin, mutta en kuitenkaan vaihtaisi itseäni siihen joka ne osaisi. Tällaisia olemme, minä ja  elämäni, ja kyllä: olen mieluiten juuri tämä kerroksellinen ja loputtoman keskeneräinen minä. Ja sitä paitsi: menneiden murehtimisen sijaan on parempi keskittyä siihen, mitä nyt ja tulevaisuudessa haluaa vielä tehdä.


Mikä on sinun mielestäsi elämän tarkoitus?

Etsiminen, ehkä myös löytäminen tai ainakin ymmärtäminen. 
Ja vielä: elämän kunnioittaminen ja rakastaminen.
 

**********


En itse haasta tähän nyt erityisesti ketään, vaikka se haasteen sääntöihin kuuluisikin. Toivon kuitenkin halukkaiden vapaasti tarttuvan haasteen kysymyksiin. Näin joulun ja uuden vuoden kynnyksellä on oikein hyvä hetki pysähtyä miettimään kiitollisuutta, valintoja ja elämän tarkoitusta, kirjoitti ajatuksensa julki tai ei.


Kiitos kaunis ihanalle, viisaalle, sydämelliselle Kaisa Reetalle
hienosta haasteesta ♥


8 kommenttia:

 1. Viisaita vastauksia, kaimani. Etenkin tuo elämän tarkoitus: etsiminen, löytäminen, ymmärtäminen sekä elämän kunnioittaminen ja rakastaminen. Siinä on tarkoitusta ihmiselolle. <3

  VastaaPoista
 2. Oi Katja, kiteytät sanoillasi oleelliset asiat elämästä! Olen niin onnellinen, kun vastaanotit tämän haasteen, sinä ihanainen... Lämmin kiitos! <3

  Onnellista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ihana Kaisa Reetta haasteen ojentamisesta ja onnellista neljättä adventtisunnuntaita <3

   Poista
 3. Tämä 'tarkoitus' jäi nyt kovasti mietityttämään. Käytämme sitä sanaa ja usein varsin sujuvasti, mutta mitä se itse asiassa merkitsee. On se tarkoitus, josta sanomme: tämän harjoituksen tarkoituksena on (eli on joku pointti, johon pyritään. Se on määritelty etukäteen jollakin tavoin jonkun toimesta). Sitten on tämä tarkoitus kokemuksellisena asiana. Joskus sitä ei tavoita ollenkaan, joskus taas se tuntuu hyvin vahvana. Joskus nuo kaksi puolta ovat jopa samanaikaisesti läsnä tai oikeastaan aika useinkin on niin. Eihän ole mitään tarkoitusta nyt vaikka sillä, että tässä näitä sanoja kirjoitan. Silti tuntuu, että on tarkoitusta siinä, että välitän ajatuksiani sinulle. Ota tästä nyt selvää. :) :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senkin semantikko :) Ehkä itse painottaisin tässä kohtaa nyt sitä kokemuksellisuutta, vaikka kenpä tietää mitä tarkoituksia joku ylempi taho on elämäämme säätänyt... Ja ajattele nyt, mitä kaikkia tarkoituksia - ainakin niitä kokemuksellisia tai sinnepäin - tällä viestimisellämmekin voi olla: joskushan ihan vain yksi sana tai lause voi käynnistää ihmisessä monimutkaisen ajatusketjun jonka tarkoitus sitten taas... Niin, eipä voi useinkaan ennalta tietää mitä tarkoitusta milläkin on ja mihin mikäkin johtaa - aika kiehtovaa eikö! Kiitos kommentistasi. :) :) :)

   Poista
 4. Täysin turha lieneekään mitään katua, sillä olemmme mitä olemme juuri siksi, mitä olemme kokeneet.

  Nämä kysymykset tuntuvat ensin valtavan suurilta ja lopulta ne eivät niin suuria olekaan.

  Tuikkivaa joulun odotusta sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, elämänpolkumme tekevät meistä meidät. Kiitos kommentistasi ja ihania, välkehtiviä joulunaluspäivä myös sinulle!

   PoistaKiitos kommentistasi - keskustelu avartaa!