keskiviikko 14. toukokuuta 2014

AlkusanatTämä on blogi kirjoista ja kirjoittamisesta. Se alkaa hetkenä, jona olen jo lukenut ja kirjoittanut jokseenkin kauan: tähän mennessä olen ollut luku- ja kirjoitustaitoinen noin kolmekymmentä vuotta.

Aapisestani alkaen olen lukenut paljon ja monenlaista, en kuitenkaan likimainkaan kaikkea mitä olisin jo tahtonut. Toisaalta on hyvä näin: maailma on lukemattomia kirjoja täynnä. Aina olen myös kantanut mukanani kirjoittavan ihmisen myllertävää mieltä – silloinkin, kun en ole oikeastaan kirjoittanut. Nykyisin kirjoitan taas, aktiivisesti ja tavoitteellisesti. Ja tietenkin luen, luen ja luen. Mutta voi, yhäkään en ehdi lukea kaikkea mitä tahtoisin, en kai koskaan.

Blogin sisältö tulee siis rakentumaan kirjoihin ja kirjoittamiseen liittyvistä kirjoituksista: Esittelen lukemiani kirjoja ja pohdin niiden herättelemiä ajatuksia. Yksittäisten lukukokemusteni ohella käsittelen myös laajempia kirjallisuusaiheita ja -ilmiöitä, mm. kirjallisuuden historiaa ja nykyisyyttä. Ja koska siis olen paitsi lukija myös kirjoittaja, tutkiskelen lisäksi kirjoittajan monivivahteisia mielenmaisemia. Mahdollisesti eksyn pohtimaan myös iäti kiehtovaa kieltä.

Esille ottamani kirjat eivät aina tule suoraan tämän hetken lukemistostani, vaan teen vierailuja myös omaan historiaani lukijana. Pyrkimyksenäni ei myöskään ole kiirehtiä kirjoittamaan uutuuksista. Kirjoitan kyllä myös niistä, mutta luultavasti viiveellä. Uutuuksia enemmän keskityn ehkä enemmän tai vähemmän vanhoihin kirjoihin ja pyrin samalla puhaltamaan pölyä niiden yltä. Kirjallisuuden lukeminen ei ole kilpajuoksua, kisailemista siitä kuka ehtii ensin. Ei, se on pysähtymistä. Usein jopa jättäytymistä jälkeen.

Lämpimästi tervetuloa kirjojen kamariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiKiitos kommentistasi - keskustelu avartaa!