perjantai 9. lokakuuta 2015

Teehetki


Do not ask reality ’why?’. Ask your dreams ‘why not?.
(G. B. Shaw)
Ostin syyshetkien iloksi pitkästä aikaa ihanaa Yogi Tean suklaateetä: kaakaopavun kuoria, lakritsanjuurta ja kanelia, kardemummaa, inkivääriä ja neilikkaa... Teepussi toivotti päivääni rauhaa ja harmoniaa:  May this day bring you peace, tranquility and harmony. Hymyilin.


Pakkaukseen kirjoitetut G. B. Shaw’n sanat saivat taas palaamaan ajatuksiin unelmista ja niihin uskomisesta. Siihen, onko ihminen itse unelmiensa tiellä vai onko se maailma. Siihen, että maailma ei aina ole helppo mutta ihminen saa silti uskoa siihen mihin tahtoo, vaikka unelmiin. 


**********


Ulkona lokakuun aurinko paistaa taas. Syysloma tekee tuloaan. Tulee ihania, laiskoja aamuja, joina kenelläkään ei ole kiire. Pieniä yhteisiä puuhia. Minulla on myös kirjoitettavaa, monenlaista. Ja lukemista. Tunnelmat muistuttavat hetkittäin vuoristorataa mutta eivät juuri nyt. 


Posti toi eilen Parnasson, luin ensimmäiseksi Päivi Kososen artikkelin itsensä lukijoista. Siinä kerrotaan Karl Ove Knausgårdista. Sattumalta minulla on juuri lainassa Knausgårdin uusin. En ole lukenut hänen kirjojaan vielä ollenkaan. Tämä alkoi houkuttaa. Ehkä aloitan kirjan jo pian.


**********


Elämä on merkillistä. Sitä tekee jonkin asian. Ja sitten toisen. Ja kolmannen. Ja vielä monta, joista ei vielä ollenkaan tiedä. Muistaa ehkä aina toisinaan myös kysyä unelmiltaan juuri sen: miksi ei?


Toivotan teehetkestäni ihanaa, kaunista syysviikonloppua <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiKiitos kommentistasi - keskustelu avartaa!