tiistai 8. maaliskuuta 2016

Naistenpäivän ajatuksia

Tänään, naistenpäivänä, minä ajattelen millaista on ollut ja on olla nainen. (Ja ei, en vain tänään.) Ajattelen erilaisia aikoja ja paikkoja, sitä mitä toisaalta luonto ja toisaalta ympäröivä kulttuuri naisena olemiselle merkitsee. Ajattelen mahdollisuuksia ja vaatimuksia, rajoja ja rajattomuutta, omaehtoisuutta ja välttämättömyyttä. Sitä, mitä meiltä naisilta odotetaan ja mitä me itse odotamme itseltämme ja maailmalta. Sitä, että minulla on hyvä olla naiseudessani, mutta maailma ei silti ole valmis, ei täällä eikä toisaalla. Ja sitä, että minäkin, tässä ja nyt, tunnen miten minussa vaikuttavat ajan kertymät ja sekä luonnon että kulttuurimme lait. Miten me kaikki olemme monien kerrosten tiivistymiä ja miten jo siksi on niin ymmärrettävää, että meissä on myös monta tahtoa.


Kaunista naistenpäivää <311 kommenttia:

 1. Ihanaa naistenpäivää myös sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Että voimme iloita vaikka maailma ei ole vielä valmis...Niin lohdullinen ja tärkeä ajatus!

  Iloista ja ihanaa naistenpäivää, Katja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ilo on kaiken keskeneräisyydenkin keskellä hyvä voima... Kiitos Kaisa Reetta ja lempeää naistenpäivän iltaa sinulle <3

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Hyvää naistenpäivää Katja! Itse toivoisin, että koko luokittelu naiset - miehet kävisi turhaksi. En usko, että kukaan on 100 % jompaa kumpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Omppu ja tunnelmallista iltahämyä sinulle :) No joo, yksioikoinen luokittelu on tietysti aina ongelmallista. Olen vaan miettinyt tätä naisena olemista aika paljon ja itse koen naiseuden kyllä hyvin keskeiseksi osaksi itseäni, sekä luonnon että kulttuurin kautta. Mutta ei, kukaan ei ole 100 % jompaakumpaa ja esim. erinäiset viime aikoina esitetyt näkemykset vain kahdesta sukupuolesta kyllä lievästi sanoen suututtavat. Eikös sitä paitsi jo se eräskin vanha viisaus totea, että kaikessa pitää olla tasapaino - vaikka tässäkin tietysti voidaan sitten ihmetellä, että mikä sitten lopulta on feminiinistä ja mikä maskuliinista... Mutta jos vaikka tiivistetään niin, että voimme olla kokonaisia ja eheitä ihmisiä vain, jos meissä on prosentit mukavasti kohdallaan :)

   Poista
 5. Toivottavasti sinulla oli hyvä naistenpäivä eilen - ja naistenpäivää, naisten ja sukupuolten oikeuksia voi pohtia joka päivä. <3

  Kauniita kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli, kiitos kaimani, ja toivottavasti sinullakin <3 Ja kyllä vain: naisten- (ja miesten!) päivä on joka päivä.

   Kuvan kukat ovat jo ajan takaa, mutta kuvana aina yhtä ihanat :)

   PoistaKiitos kommentistasi - keskustelu avartaa!