torstai 13. lokakuuta 2016

Lokakuun hetkissä

Tunnelmallisia asioita lokakuun pehmeinä päivinä: hiljalleen nukahtavalla nurmella lepäävät kellastuneet lehdet, joita ei millään raaskisi haravoida pois ennen kuin tietää että on luvassa lunta; tienpientareelle kertynyt vaahteranlehtikasa, jonka läpi voi mennä niin kuin lapsena ja vähät välittää siitä miten isojen ihmisten pitää tiellä kävellä; auringon kultaama värihehku ja sen jälkeen pehmeänä laskeutuva pimeä tai yhtä hyvin harmaan sävyissä viipyilevä päivä joka illaksi yhä vain tummenee; kevyen yöpakkasen valkeaksi kuuraama maa ja hengityksen huuru, joissa on jo melkein talven ja joulun tuntu; se, kun ulkona yhtäkkiä sataakin jo ensimmäisen aavistuksen keveää valkeaa höytyvää niin että on jälleen kerran pakko hymyillä; vastaleivottujen sämpylöiden ja puhtaan kodin lämpöiset ja kodikkaat tuoksut; hämärään päivään ensi kerran sytytetyt kyntteliköt ja se, että aivan pian on myös ikkunatähtien aika; sormien läpi soljuva täyteläisenpunainen lanka, josta hiljalleen kutoutuu pitkä sukka itselle tai lahjaksi; lähestyvä syysloma ja ajatus hitaista aamuista ja päivistä joita ei liiaksi täytetä millään sekä ensimmäisistä konvehdeista ja joulutortuista ja ehkä myös glögistä, jotka eivät merkitse varaslähtöä vaan ajan kasvamista; ja tietenkin: hämärä huone ja nojatuoli, villasukat ja kynttilähämy, kirjat ja hyvä tee.

4 kommenttia:

 1. Tulisipa glogi jo kauppoihin.. Se voisi mielestäni olla siellä läpi vuoden. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika, olen samaa mieltä: glögiä pitäisi olla saatavilla aina tai ainakin heti syksyn ensi hetkistä alkaen ja riittävän pitkälle kevääseen. Näppäränä sitä tietysti tekisi itsekin, mutta aina ei vaan ole niin näppärä :)

   Kiitos paljon kommentistasi ja lempeitä syyshetkiä glögiä odotellessa <3

   Poista
 2. Olen täällä etelässäkin jo ollut haistelevinani lumen tuoksua. Kylmä kieputtaa ja menee läpi. On kyllä ollut hieno ja värikylläinen syksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, eikö olekin - syksy on ollut hehkuva ja valoisa, nyt taitaa pehmeä harmaus päästä vallalle. Jonakin päivänä on sitten myös se valkea maa... Kiitos kommentistasi ja kauniita päiviä <3

   PoistaKiitos kommentistasi - keskustelu avartaa!