lauantai 6. toukokuuta 2017

Uutta kohti eli kiitos ja tervetuloa

 


Joskus tekee mieli karistaa pölyt jaloista. Tai käsistä. Laittaa vanhat kannet kiinni ja avata uudet. Tuntuu siltä, että on hyvä aloittaa alusta, puhtaalta pöydältä, avata ihan uusi valkea vihko ja katsoa mitä siihen kirjoittuu. Minulla on nyt sellainen olo. Tai on ollut jo pitempäänkin, mutta asioita hitaahkosti prosessoivana taidan tarvita kaikelle tietyn käsittely- ja toimeenpanoajan :) Nyt, uuden kevään myötä, olen valmis ymmärtämään, että aika tosiaan tulee joskus täyteen. Että joskus on aika luopua ja tehdä tilaa uudelle.

Kuten jo usein olen sanonut, tämä pieni kamarini on ollut minulle monella tavalla rakas ja tärkeä kirjoittamisen paikka. Luopumiseen liittyy siksi myös haikeutta ja kaihoa, mutta minusta tuntuu nyt kuitenkin eniten juuri siltä, että minun on jo aika mennä eteenpäin, aloittaa uutta. Kaipaan uutta valkeaa paperia, alusta aloittamisen tuntua. Niinpä annan kamarini ainakin toistaiseksi uinahtaa ja siirryn näiden kamarikirjoitusteni sijaan piirtelemään käsivarapiirroksia.

Ajatus uudesta blogista on kypsynyt hiljakseen ja on edelleenkin vasta nupullaan. Luulisin, että sen on tarkoitus toimia ainakin sellaisena tarkemmin määrittelemättömänä luonnostelmien ja muistiinmerkintöjen paikkana – paikkana, jossa kirjoitusteni sisältöä liiaksi rajaamatta voin piirrellä ihan vain sattumanvaraisia hahmotelmia sen mukaan kuin milloinkin tuntuu. Kirjallisuudesta toki sielläkin kirjoitan, tavalla ja/tai toisella, ja ehkä kirjoittamisestakin (mihinkäs sitä kissa karvoistaan ja kirjaihminen kirjoistaan ja kirjoitelmistaan), mutta sivut saavat olla avoimet myös kaikille muille mietteille. Uusi blogini saa siis etsiä profiiliaan omaan tahtiinsa tai olla vaikka profiloitumatta ollenkaan, olla vaikka vain sellainen sekalaisten mielenliikahdusten hautomo. (Toisaalta saattaa olla niinkin, että uusi blogi tulee olemaan hyvinkin samantapainen kuin vanha, ja että se palvelee lähinnä tarvettani hengittää hetken aikaa uuden, puhtaan vihkosen viekoittelevaa tuoksua :))

En siis taida osata sanoa, minkälaisia hahmotelmia tuohon uuteen luonnoslehtiööni lopulta piirtelen, mutta jos kaikesta tästä epämääräisyydestä huolimatta tuntuu, että haluat seurata mukana, olet mitä lämpimimmin tervetullut luonnostelmiani seurailemaan. Täällä ne siis ovat, käsivarapiirrokseni. Joka tapauksessa kiitän sinua tähän astisesta, olet lukijanani ollut minulle ilo ja yksi tärkeä syy näitä kirjoituksiani kirjoitella ♥ Vaan nyt, kevättuulta päin!

PS. Kamarinikaan ei ainakaan toistaiseksi häviä minnekään, vaan pidän ovet vielä auki sekä itseäni että muita mahdollisia piipahtelijoita varten. Katsotaan sitten, tuleeko aikanaan halu tänne palata tai toisaalta haihduttaa nämä sivut tuuleen (tai ainakin jonnekin yksityisten arkistojen pölyisiin hämäriin) :)


16 kommenttia:

 1. Kiva, että et lopeta kokonaan, sillä täällä on kiva piipahtaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kokonaan en taida raaskia lopettaa, mutta vähän sellaista uutta vihkosta kirjoituksilleni kaipailen. Kiitos sinulle <3

   Poista
 2. Ihanaa että jatkat edelleen kuitenkin kirjoittamista <3

  VastaaPoista
 3. Uudet alut piristävät kummasti. Mukavaa, että jatkat blogimaailmassa. Kirjoituksiasi on ilo seurata ja lukea. :) Hyvää kevään odotusta sinulle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet alut ovat aina välillä paikallaan, piristävät ja puhdistavat :) Kiitos lämmittävistä sanoistasi ja kaunista kevättä sinullekin <3

   Poista
 4. Katja; jotain tällaista hiljaiselo ja aiemmat mietteesi antoivat ounastellakin. Kamarissasi on ollut ilo käväistä ja viipyillä, joten kiitos kaikista mukavista hetkistä ja ajatustenvaihdosta tähän asti!
  Mutta on suljettava voidakseen avata. Isosti onnea uudelle alulle ja tapaamisiin käsivarapiirrosten leppeissä tuulissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkutukka, yhteiset hetkemme ja ajatustenvaihtomme on ollut suuri ilo myös minulle - ihanaa siis, jos tapaamme jatkossa myös tuolla käsivarapiirrosten puolella <3 Olen tosiaan mietiskellyt uuden blogin aloittamista jo pitempäänkin, mutta nyt taisi sitten tulla sopiva myös hetki ryhtymiselle :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Vanhoja ja uusia, aina sen mukaan miten milloinkin tuulee :)

   Poista
 6. Kevättuulta päin <3! On ollut kiva lukea ja vierailla täällä ja käyn varmasti kurkkimassa uudessakin kodissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rooibos, ihanaa jos tulet kurkistelemaan myös tuonne uuteen kotiin <3 Kurkistelemisiin siis, molemmin puolin, ja paljon kaunista kevätvaloa sinulle <3

   Poista
 7. Kirjoituksiasi on ollut ilo lukea täällä kamarin puolella, vaikka olenkin vähän huono kommentoimaan. Kauniita ajatuksia ja levollisia hetkiä kirjallisuuden parissa.

  Onnea kuitenkin uudelle alulle, tulen varmasti piipahtamaan toisenkin blogin puolella :) Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi lämmittävistä sanoistasi ja lämpimästi tervetuloa myös uuden blogin puolelle :) Mukavaa kevättä sinullekin <3

   Poista
 8. Sinun kamarissasi on ollut aina ihanan lämmin ja kutsuva tunnelma, täällä on ollut mukava istuskella. Toivotan antoisaa uutta alkua ja kirjoittamisen matkan jatkumista. Tulen haistelemaan tuulia Käsivarapiirrostenkin puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, kiitos kauniista sanoistasi ja sydämellisesti tervetuloa Käsivarapiirrosten tuulia tunnustelemaan <3

   PoistaKiitos kommentistasi - keskustelu avartaa!