torstai 2. kesäkuuta 2016

Blogger Recognition Award
Katriina blogista Unelmien aika ojensi minulle
Blogger Recognition Award -palkintohaasteen.
Lämmin kiitos Katriinalle!


Ohjeet palkinnonsaajalle:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi.


Niin. Kuinka aloitin bloggaamisen? No, minähän olen tunnetusti vähän vanhanaikainen, joten bloggaamisen aloittaminen oli melkoinen myönnytys nykyajalle (ja hyvä niin, blogin verran sopii minunkin aikaani seurata). Olin kuitenkin jo aiemmin leikitellyt ajatuksella, että ryhtyisin kirjoittamaan jonkinlaista pohdiskelublogia tästä melko hullunmyllyisestä maailmanmenosta, jossa raha ratkaisee ja ihminen ja luonto räpiköivät markkinavoimien keskellä miten kykenevät. Sellaista ei sitten kuitenkaan syntynyt, vaan syntyi tämä, Kirjojen kamari. Syntyi, vaikka kyllä vähän ujostutti.

Kamari syntyi kaiketi kaipuusta löytää paikka, jossa voisin kirjoittaa kirjoista ja vähän kirjoittamisestakin. Ehkä halusin myös kokeilla, millainen kirjoista kirjoittaja nyt olisin. Ja ehkä kokeilen sitä samaa edelleen. Kirjoittaminen on jatkuvaa etsimistä, monella tavalla. Itsen, ihmisen, elämän, maailman, ymmärryksen etsimistä. Niin kuin lukeminenkin. Siksi kai ne sopivat niin hyvin yhteen.

Ja miten ohjeistaisin aloittelevaa bloggaajaa? Ei minusta taida tähän suuria viisauksia irrota, aika aloitteleva kun olen vielä itsekin: kamarini täytti hiljattain vasta kaksi vuotta. Mutta ehkäpä silti sanoisin, että aloita rohkeasti ja lähde etsimään omaa tapaasi kirjoittaa. Niin me kaikki teemme, etsimme. Kukaan ei aloita valmiina, vaan blogi muotoutuu ajan kanssa. Muista myös, että blogi on julkista kirjoittamista ja aseta omat rajasi: mieti, haluatko kirjoittaa omalla nimelläsi vai nimimerkillä ja mitä haluat itsestäsi kertoa. Rajojen asettaminen ei merkitse sitä, etteikö voisi olla oma itsensä ja kirjoittaa sydämellä. Parhaimmillaan blogistasi tulee juuri sinunnäköisesi ja se antaa sinulle paljon, ehkä jopa avaa kokonaan uusia näkymiä. Minulle kamarini on rakas kirjoittamisen paikka, vaikka se joskus tuntuukin myös aikavarkaalta, ja juuri ne ihmiset, jotka täällä viivähtelevät, ovat aina yhtä ihana ilo. 


Rikon nyt sääntöjä sen verran, että haastan vuorostani vain viisi bloggaajaa, niin haasteelle jää enemmän tilaa kulkea. Ja mahdollinen tupla-tripla-triljardius-haastaminen olkoon vain hupaisaa eli ei muuta kuin hekottelemaan jos tämäkin haaste on jo kohdalle tullut...

Ojennan palkinnon ja haasteen vuorostani seuraaville bloggaajille:
12 kommenttia:

 1. Sanon kiitos. Ihania nuo sinun ohjeesi uusille bloggareille, vähän samantapaisia ehdin tässä jo itsekin miettiä.

  VastaaPoista
 2. Katja, lämmin kiitos haasteesta: minä jo salaa toivoinkin, että saisin tämän! <3

  Viisaita sanoja lausut aloitteleville bloggaajille - itseasiassa nehän toimivat mainioina ajatusten herättäjinä myös kokeneemmille bloginkirjoittajille!

  Ihanaa kesäpäivää sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, sattuipas siis somasti <3 Jään odottelemaan mitä tähän kirjoittelet. Ja niin, varmaan sitä vähän konkarimpanakin kannattaa pitää muutama asia mielessä. Kiitos ja kauniita kesähetkiä <3

   Poista
 3. Katja, lämmin kiitos haasteesta: minä jo salaa toivoinkin, että saisin tämän! <3

  Viisaita sanoja lausut aloitteleville bloggaajille - itseasiassa nehän toimivat mainioina ajatusten herättäjinä myös kokeneemmille bloginkirjoittajille!

  Ihanaa kesäpäivää sinulle! <3

  VastaaPoista
 4. Rajojen miettiminen onkin tärkeä neuvo. Helposti tulee paljasteneeksi jotain sellaista, mitä ehkä tarkemmin ajateltuaan haluaisi pitää enempi privaattina tietona. Tämä on eräs syy, miksi itse kirjoittelen pseudonyyminä. :) Kiva, kun rohkaistut blogin pitoon - persoonallisessa kamarissasi on aina mukava piipahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, monelle voi varmaan helposti käydä niin että tulee lörpötelleeksi liikaa, jos ei muista vaalia rajojaan. Ja on tosi hienoa, että jokainen voi valita juuri sen oman tapansa olla bloginsa takana ja esiintyä joko omalla nimellään tai nimimerkillä tai jotenkin siltä väliltä. Ja voi kiitos, kylläpä ilahduin tuosta viimeisestä virkkeestäsi :)

   Poista
 5. Hullunmyllyisen maailmanmenon pohtiminen kiinnostaisi minuakin välillä. Pohdin maailmaa oikeastaan kirjojen kautta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hullunmyllyisessä maailmanmenossa riittää kyllä totisesti pohtimisesta, kyllä täällä välillä pientä ihmistä pyörryttää. Kirjojen kautta maailmaa onkin hyvä pohtia, ja myös niistä kirjoittaessaan saattaa hyvinkin tulla sanoneeksi kaikenlaista myös tästä hullunmyllystä jonka keskellä ne kirjoitetaan. Kiitos sinulle tästä kivasta haasteesta ja kommentistasi myös :)

   Poista
 6. On niin kiirettä pitänyt, etten ole ehtinyt edes käydä kiittämässä tunnustuksesta - siispä kiitos näin myöhässä! <3 Palaan tunnustuksen merkeissä asiaan blogissani lähiaikoina.

  Ihanaa, että teit myönnytyksen nykyajalle, sillä Kirjojen kamari on aivan ihana paikka. Viihdyn kamarissasi aina paremmin kuin hyvin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, ei sitä aina kaikkea ehdi eikä onneksi tarvitsekaan :) On niin paljon muutakin elämää kuin tämä blogimaailma. Mutta ihanaa, jos jonakin hetkenä ehdit haasteeseen tarttua, jään siis odottelemaan mitä tähän kirjoittelet <3

   Ja voi kiitos, minusta usein tuntuu että elän ainakin puoliksi jossakin sadan vuoden takana, mutta vähän täytyy koettaa tässä omassakin ajassa kiinni pysyä ja tarttua siihen hyvään, mitä se tarjoaa :)

   <3

   PoistaKiitos kommentistasi - keskustelu avartaa!